Vine er da veganske, er de ikke?

Vine er modsat hvad mange tror, ikke nødvendigvis veganske..

Vin bliver grundlæggende lavet af fermenterede druesaft og tilsættes gær, som enten er naturligt eller kultiveret gær. Så langt så godt er alt indhold faktisk vegansk.

 På trods af at være lavet af et herligt naturligt produkt, druer, så bruges der i  nogle produktioner animalske produkter som et flydende filter, til at fjerne proteiner, gær fra fermenteringen, uønsket farve eller andre organiske partikler.

Denne process indeholder hvad der kaldes “fining agents”. De mest populære animalske “fining agents” som anvendes i vinproduktion inkluderer blod og knoglemarv, mælkeproteiner, æggehvider, fiskeolie eller gelatine fra enten fiskeblære eller grise.

 De fleste unge og ufiltrerede vine indeholder derfor mikroskopiske partikler som proteiner, fenoler, garvesyre og tartrat. Alt sammen naturligt og uskadelige, men de fleste foretrækker deres vine klare og uden organiske partikler.

Der er dog alternativer til de animalske og gængse “fining agents”, som bruges i produktionen af veganske vine. Nogle af disse er for eksempel karbon, kaolin ler, plantekassin mv.

 Jeg mener med dette blogpost ikke, at alle skal bruge disse tekniker, men forsøger med WineDeli at oplyse dig, kære vin-forbruger/nyder og vi tager derfor hensyn til det i vores udvalg af vine. 

Indsend en kommentar

Navn .
.
Besked .

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort